Ai no Kotoba

Colours make your life beautiful, melody makes your life rhythm and harmony makes your life a life - Hana

Semua karya dalam blog ini hak cipta terpelihara penulis. Anda tidak dibenarkan menciplak, me-copy, memplagiat atau with every means to copy it atau mengaku karya itu anda punya.
Semua karya tidak mempunyai kaitan dengan yang hidup mahupun yang sudah meninggal dunia.
Selamat membaca. Peace!

Watashi no Tomodachi :D

Entri Terbaru! Tengok Sini!

Monday, September 27, 2010

gomen....

he....
maybe dalam sebulan dua nie Hana takleh nak update mana2 citer...
modem Streamyx dah rosak sbb kilat n' nak dapat modem tu punyalah lama...
so.....
gomen....

Thursday, September 16, 2010

Endless Love 26

CHAE RIN menekan loceng berulang kali. Tangannya mengipas tubuhnya yang kepanasan. Walau dia mengenakan kemeja T lengan pendek dan seluar paras paha, kepanasan tetap terasa. Sebentar kemudian pintu itu dikuak. Presiden Park muncul di hadapan. Chae Rin mengukir senyum manis.

         “ Chae Rin? Kenapa kamu ke sini?” gusar Presiden Park melontarkan pertanyaan. Dia bimbang jika gadis itu mahu melakukan kekecohan di rumah Ji Hoon. Walau muka Presiden Park sudah berkerut seribu, Chae Rin hanya mengukir senyum.

         “ Saya dengar mak cik ada kat sini, jadi saya datang melawat,” kata Chae Rin penuh ceria walaupun apa yang terkandung dalam hati jauh berbeza dengan apa yang dikatakan. Mahu melawat Presiden Park? Tolonglah!

         “ Emm… masuklah. Mak cik tinggal sorang kat rumah. Ji Hoon keluar dengan Eun Hee. Pak Cik Nam Gil pun ikut sekali. Masuklah dulu,” pelawa Presiden Park. Chae Rin mengangguk.

         Sebaik sahaja Chae Rin memasuki banglo putih itu, matanya meliar pada sekeliling. Banyak foto Ji Hoon dengan Chae Rin yang digantung pada dinding. Malah, gambar perkahwinan mereka berganda-ganda lebih besar daripada foto-foto yang lain. Hati mula menggelegak.

         “ Err… mereka ke mana, mak cik?” Chae Rin melontar pertanyaan sekadar untuk berbasa-basi. Dia mengambil tempat duduk bertentangan dengan wanita itu.

         “ Kata Ji Hoon, dia nak bawa Pak Cik Nam Gil ke kafe kawan dia. Eun Hee pulak dipaksa ikut. Memang tak boleh berenggang. Kesian mak cik tengok Eun Hee tu,” cerita Presiden Park sambil ketawa.

         Hati Chae Rin semakin terbakar. Walaupun begitu dia tetap memaniskan wajah. Hati Presiden Park juga perlu diambil, bukan hati Ji Hoon sahaja.

         “ Macam mana dengan restoran yang baru dibuka tu? Bagus tak dari segi tumpuan orang ramai?” tanya Presiden Park.

         Berita mengenai restoran itu dimaklumkan sendiri oleh bapa Chae Rin kepada Presiden Park. Wanita itu mengalakkan penglibatan Chae Rin dalam perniagaan keluarga Lee. Apatah lagi Chae Rin bakal mewarisi perniagaan Encik Lee kelak.

         “ Semuanya baik. Pelanggan tak putus-putus datang,” jelas Chae Rin.

         Rancak mereka berdua berbual sehinggalah bunyi dua buah kereta memasuki perkarangan rumah menyapa telinga. Presiden Park meminta diri untuk keluar sebentar. Chae Rin hanya menunggu di dalam rumah sahaja. Pasti itu Ji Hoon, Eun Hee dan Pak Cik Nam Gil.

         “ Mak, saya ada belikan kek dari kafe tu. Maaf sebab lambat sangat,” suara Ji Hoon jelas kedengaran dari luar rumah. Chae Rin termangu.

         “ Kamu tu memang suka buat mak menunggu, tinggalkan mak sorang-sorang. Yalah, orang dah ada isterikan sekarang ni, tentulah tak nak berkepit dengan mak,” balas Presiden Park seolah merajuk. Ji Joon ketawa.

         “ Kita ada tetamu. Chae Rin datang.”

         Serta merta tawa Ji Hoon mati. Bulat matanya yang sepet merenung wajah ibunya. Eun Hee yang berada di sisi turut kelihatan terkejut. Begitu juga dengan Pak Cik Nam Gil yang baru sahaja muncul setelah mengambil barangan dalam bonet kereta.

         “ Sudahlah, mari masuk. Takkan kamu nak tercegat di luar sepanjang hari?” tanya Presiden Park yang tidak menyedari perubahan wajah anaknya itu. Ji Hoon menelan liur. Kelat terasa. Perlahan-lahan dia mengangguk.

         “ Baiklah…”

         Baru sahaja mereka mahu melangkah masuk ke dalam rumah, Chae Rin muncul di muka pintu. Langkah Ji Hoon terhenti. Wajahnya berubah tegang sebaik sahaja melihat muka Chae Rin. Wajah yang amat dibencinya kini.

         “ Mak Cik Da Hae,” Chae Rin bersuara perlahan. Matanya bertentangan seketika dengan Ji Hoon, namun pantas dia melarikan pandangan. Sakit hatinya apabila melihat lelaki itu di samping Eun Hee.

         “ Kamu dah nak balik ke?” tanya Presiden Park. Pantas Chae Rin mengangguk.

         “ Saya ada urusan dengan Hyun Min. Kalau ada masa, saya akan melawat mak cik lagi, ya?” bohong Chae Rin. Presiden Park mengangguk. Tanpa melihat pada pasangan suami isteri itu, Chae Rin melangkah pergi.

         Kereta dipandu meninggalkan kawasan perumahan Ji Hoon. Hatinya benar-benar sakit. Kadangkala Chae Rin terfikir juga, kenapalah dia bodoh sangat sehingga dengan mudahnya melepaskan Ji Hoon pergi? Melepaskan Ji Hoon ke tangan perempuan lain merupakan kesilapan terbesar yang pernah dilakukan dalam hidupnya.

         “ Aku takkan lepaskan kau! Takkan! Aku akan pastikan suatu hari nanti kau akan melutut di hadapan aku dan merayu aku kembali kepada kau!”

         Kuat tangannya menghentak stereng kereta. Kereta dihentikan di bahu jalan. Mukanya ditekup pada stereng kereta. Berjurai air matanya menuruni pipi.


TELEFON bimbit berbunyi menandakan ada panggilan yang masuk. Hyun Min melihat pada nama yang tertera pada permukaan skrin. Chae Rin.

         Hyun Min melepaskan keluhan. Tanpa menjawab apatah lagi mematikan panggilan, telefon bimbit itu dilempar ke atas katil. Dia tiada hati untuk menjawab panggilan Chae Rin.

         Dia masih ingat kata-kata gadis itu tempoh hari. Chae Rin tetap berkeras untuk merebut hati Ji Hoon, terutamanya dalam keadaan Ji Hoon yang tidak menentu kini. Silap hari bulan, Ji Hoon boleh tewas juga dalam permainan ini.

         “ Adakah memang tidak ada peluang untuk aku meraih kembali cintanya?” Hyun Min bermonolog sendirian. Dia duduk di atas kerusi rehat yang diletakkan di kawasan beranda. Angin pantai mula menyapa pipi.

         Telefon sudah berhenti berdering. Hyun Min memejamkan mata. Buat masa sekarang, dia mahu membebaskan fikirannya daripada sebarang fikiran mengenai Chae Rin.

         Baru dia mengerti, bagaimana sakitnya cinta. Jika dia menyedari kesannya, mungkin dia tidak akan mempermainkan perasaan perempuan lain. Perempuan-perempuan yang pernah hadir dalam hidupnya.


EUN HEE menoleh ke belakang apabila terasa bahunya ditepuk perlahan. Sangkanya Ji Hoon, rupa-rupanya ibu mentuanya yang sedang berdiri di belakang. Damai terasa apabila melihat senyuman wanita itu.

         “ Kamu fikirkan pasal Chae Rin ke?”

         Eun Hee tersentak namun pantas dia menggeleng. Presiden Park tersenyum lagi sebelum menggamit gadis itu ke taman belakang rumah. Eun Hee hanya menurut langkah ibu mentuanya.

         Mereka berdua duduk di atas kerusi batu yang sememangnya sudah tersedia di situ. Presiden Park membawa sebelah tangan Eun Hee ke dalam genggamannya. Keluhan Presiden Park kedengaran, menyapa telinga Eun Hee.  

         “ Ji Hoon anak yang baik. Mak puji dia bukan sebab dia anak kandung mak, tapi sebab mak dah jaga dia, tinggal bersama dia dalam 25 tahun ni. Pasal Chae Rin, mak dah lama kenal dia. Dia anak kawan mendiang suami mak.”

         Presiden Park berhenti seketika. Dia mengangkat wajah. Lurus pandangannya ke hadapan. Eun Hee hanya menunggu bicara wanita itu.

         “ Ji Hoon kecewa teruk lepas Chae Rin putuskan hubungan mereka. Mak tahu, tapi mak tetap bertegas nak kahwinkan mereka. Mak memang tak patut buat perkara macam tu. Sebab perkara tulah, Ji Hoon nekad untuk hilangkan diri,” kata Presiden Park lagi. Eun Hee mengangguk.

         Presiden Park mengusap kepala Eun Hee. Redup pandangannya pada wajah gadis itu. Senyuman Presiden Park terukir sedikit.

         “ Mak gembira sebab dia bertemu dengan kamu. Kamu terlalu baik untuk Ji Hoon, Eun Hee.”

         Eun Hee tersenyum hiba. Dia terharu dengan kata-kata itu. Benar kata wanita itu, Ji Hoon memang baik. Dia sendiri yang menyaksikan kebaikan lelaki itu dalam tempoh beberapa bulan ini.

         “ Eun Hee…”

         Eun Hee tersedar daripada lamunannya. Dia merenung pada wajah tua itu.

         “ Mak nak tengok kamu bahagia dengan Ji Hoon. Kalau ada yang menganggu perkahwinan kamu, jangan terus mengalah. Mak percaya, bahagia kamu ada pada Ji Hoon dan bahagia Ji Hoon terletak pada kamu.”

         Eun Hee tergamam. Kata-kata itu terlalu indah buat dirinya. Perlahan-lahan dia mengangguk. Eun Hee menangis dalam sepi. Presiden Park segera memeluk gadis itu.  


NOMBOR telefon didail. Sabar dia menunggu panggilan di talian sebelah diangkat. Dia beralih ke ruang tamu. Beberapa saat kemudian, suara Tae Hwan menjengah telinga.

         “ Kenapa?”

         Dia ketawa. Sinis sahaja bunyinya di pendengaran Tae Hwan.

         “ Tak lama lagi dia akan terjerat. Aku nak kau bersiap sedia untuk rancangan yang seterusnya,” jelas lelaki itu. Tae Hwan merengus.

         “ Apa lagi yang kau nak aku buat?”

         “ Bunuh dia.”

         Tae Hwan ketawa. “ Boleh. Tapi aku nak upahnya lebih berganda daripada yang biasa aku dapat,” beritahu Tae Hwan. Lelaki itu mengangguk walau sudah jelas Tae Hwan tidak mampu melihat anggukan itu.

         “ Aku tak kisah. Kerja beres, kau dapat bahagian kau,” dia bersetuju. Tae Hwan ketawa sinis. Kuat bunyinya.

         “ Aku tunggu arahan kau.”

         Dia ketawa sekali lagi. Talian dimatikan. Lelaki itu berjalan ke luar kediaman. Dia melihat pada langit yang membiru.

         “ Masa untuk kau dah hampir tamat Ji Hoon. Dah tiba masa untuk aku pula,” perlahan dia berkata-kata. Lelaki itu berterusan menikmati pemandangan di luar.


KUAT bunyi pintu bilik dihempas mengejutkan Eun Hee yang masih berada di dapur. Dia segera keluar dari dapur dan melihat ke tingkat atas. Dia pasti bunyi itu datang daripada bilik tidurnya. Agaknya...

         Pantas dia berlari menaiki tangga. Pintu bilik dikuak. Eun Hee tergamam.

         Ji Hoon.

         Lelaki itu sedang duduk berteleku di hujung katil. Wajah disembunyikan di balik kaki yang dibawa rapat ke dada. Esakan Ji Hoon menyapa telinga Eun Hee. Perlahan-lahan dia mendekati lelaki itu.

         Ji Hoon tersentak apabila merasakan ada tangan yang halus sedang memegang bahunya. Dia mengangkat wajah. Wajah Eun Hee kabur dalam kolam air matanya.

         Lembut Eun Hee mengusap ubun-ubun suaminya. Hatinya gusar. Tidak pernah dia melihat Ji Hoon dalam keadaan seperti ini. Dia tertanya-tanya sendirian, agaknya apalah yang telah berlaku. Ibu mentua dan Pak Cik Nam Gil pula masih tiada di rumah. Ji Hoon kembali dari pejabat lebih awal daripada kebiasaannya. Eun Hee renung wajah itu. Air mata Ji Hoon mengalir seolah-olah tiada penghujungnya.

         “ Eun Hee…”

         Pantas dia meraih tubuh itu ke dalam dakapan. Ji Hoon benar-benar tertekan saat ini. Dia sudah tidak dapat menahan lagi perasaan yang dipendam selama ini. Dia harus meluahkannya. Jika tidak, semakin parah luka di hati.

         Eun Hee tergamam namun dia membiarkan sahaja pelukan itu. Basah baju di bahagian bahunya dengan air mata Ji Hoon. Tangannya masih mengusap kepala Ji Hoon.

         “ Maaf… Eun Hee…” lemah Ji Hoon menutur kata. Dia memang lemah. Teramat lemah.


 하나 

Wednesday, September 15, 2010

pasal Endless Love

sapa2 yang dah baca Endless Love kat blog Hana yang satu lagi tu, Hana akan mula post entry Endless Love kat blog ni pulak. untuk entry yang dah lama Hana akan still linkkan kat blog Endless Love tapi mulai Endless Love 26, Hana akan linkkan kat sini :)

Wednesday, September 8, 2010

Cover Baru 464+143 = Naj+Nini, SHINee n' Aidilfitri

hehe, kat sini Hana nak ucapkan bebanyakkkkkkk terima kasih pada Moon sebab dah buatkan cover yang comey nie ;)
Moon-chan, domou arigatou!!!







thanks, Moon!!
he~~~
tapi pic Mukai Osamu n' Hyo Joo tu Hana sendiri yang letak~~~


n' kat sini Hana nak sentuh sikit sal lagu baru SHINee tu, rasanya ramai yang dah tau yang Lucifer tu means iblis n' seangkatan dengannya so bolehla korang delete lagu/video Lucifer yang korang dah download tue..
memang kalu faham English trans tu sebenarnya takde kaitan pon dengan Lucifer tu sume, juz ada dalam lirik cam gitu je tapi tetap tak baik
Hana pon ada download lagu n' video Lucifer tu n' mula2 tu payah rasanya nak delete sebab lagu tu best, rancak tapi bila pikir balik...
DELETE...
jangan risau, banyak lagi lagu2 Kpop yang best2 akan menyusul pulak
sama kes jugak dengan sapa2 yang minat Lady Gaga
banyak lagu2 dia ada unsur setan n' pemujaan termasuklah penentangan terhadap Tuhan..
tapi, sal Lady Gaga ni Hana just cakap je, tu pun tau dari blog Kira..
sebab Hana tak dengar lagu2 selain daripada Kpop n Jpop
so, korang yang ada minat Lady Gaga tu baik check balik lirik2 dia sume tue..


oh ya...
raya pon dah dekat so Hana nak mintak maaf kalau ada salah silap
so, Aildilfitri Omedetou Gozaimasu ;)



Monday, September 6, 2010

Eternal 8




SAKURA menghentikan langkah apabila melihat Ryuu keluar dari arah dapur. Dia tunduk ke bawah dan berjalan melepasi lelaki itu. Ryuu hanya membiarkan tanpa berkata apa-apa. Dia melihat gadis itu sedang menyiapkan sarapan di dapur. Akhirnya dia meneruskan langkah ke ruang tamu.

          Di dapur, Sakura berasa serba tidak kena. Dia mengetap bibir. Tangan yang pada asalnya ligat mengacau teh di dalam teko akhirnya berhenti. Dia melihat pada dasar teko itu. Mindanya mula menerawang memikirkan peristiwa yang terjadi semalam.

          Selepas kejadian dia ditemui kembali oleh Ryuu, Ryuu membawanya ke sebuah taman tasik. Malam itu mereka berdua menghabiskan masa di situ. Sama-sama membisu daripada sebarang bicara sambil menikmati pemandangan malam sambil ditemani kelopak bunga sakura yang sudah mekar.

          Sakura menarik nafas. Dia langsung tidak tahu bagaimana untuk berhadapan dengan lelaki itu. Perasaan malu, takut, sedih, semuanya bercampur menjadi satu. Dia tidak tahu apakah perasaannya yang sebenarnya saat ini.

          Dia malu kerana Ryuu tetap melayannya dengan baik selepas apa yang dia lakukan, melarikan diri dan berkemungkinan akan menjejaskan lelaki itu jika dia membuat laporan polis. Dia takut kerana merasakan pada bila-bila masa sahaja Ryuu akan memuntahkan amarahnya walau kini lelaki itu kelihatan tenang. Dia sedih kerana dunia asalnya semakin jauh, semakin menjauh dan mungkin tidak dapat digapai lagi.

          Pantas Sakura menggelengkan kepalanya. Mungkin dia takut, mungkin dia sedih dan mungkin dia malu namun dia sudah bosan dengan hidupnya kini. Dia tidak mahu terjebak dengan alam yakuza walaupun Ryuu melayannya dengan baik. Terlalu baik. Tempatnya bukan di sini tetapi di luar sana.

          Sesekali Sakura akan merasa benci pada lelaki itu di saat Ryuu mengatakan dia tidak mungkin kembali ke tempat asalnya lagi. Tempatnya bukan di sini! Bukan!

          Sakura membulatkan tekad. Dia akan mencuba lagi. Dia tidak mahu terperangkap dalam alam yakuza buat selama-lamanya dan dia akan melakukannya apabila masanya sesuai. Kini, Ryuu sudah mengetatkan pengawasan anggotanya di kawasan sekitar kondominium mewah itu. Buat masa sekarang, sukar buatnya untuk melaksanakan rancangannya itu.

          Sesudah menghidang makanan, Sakura beralih ke ruang tamu. Hajatnya mahu memanggil Ryuu untuk bersarapan tetapi itu hanyalah sekadar hajat. Ryuu sudah tiada di ruang tamu. Lelaki itu sudah keluar dari unit kondominium itu dan meninggalkan nota seperti biasa. Nota itu diletakkan di atas meja di hadapan sofa. Nota itu dicapai.


Aku keluar. Mungkin pulang pagi esok. Jaga diri.
Ryuu


          Pesanan kali ini terlampau ringkas. Sakura menggelengkan kepalanya berulang kali. Sudah pasti Ryuu mempunyai urusan yang bersangkut paut dengan kumpulannya itu. Apa urusannya, Sakura tidak mahu masuk campur. Sudah pasti apa yang sering dilakukan oleh lelaki itu mempunyai risiko yang tinggi.

          Nota itu direnyuk lantas dilempar ke dalam tong sampah. Tanpa disedari, air matanya mula mengalir. Sakura berdiri berpeluk tubuh. Dia tidak tahu kenapa air matanya mengalir kali ini. Malah kali ini, air matanya seakan-akan tidak mahu berhenti daripada menuruni pipi. Semakin lama semakin lebat. Hatinya mula keliru.


WALKIE-TALKIE digunakan sebagai alat perhubungan ketika sebarang operasi dijalankan. Ryuu membuka laptop di dalam keretanya dengan sambungan internet yang sudah dikawal dengan rapi. Melalui pancaran satelit dia dapat melihat dengan jelas bagaimana sebuah kapal kargo yang besar melalui jalan yang sama dengan kapal-kapal kargo lain menuju ke sebuah pelabuhan utama. Semuanya sudah dirancang. Sebaik sahaja kapal itu sampai ke destinasinya, operasi akan berjalan dengan serta merta. Kesemua anggota Yakuza Ryuu sudah bersiap sedia.

          “ Tuan Ryuu,” kedengaran suara Pak Cik Ukie dari walkie-talkie. Ryuu segera menyambut panggilan lelaki itu. Matanya tidak lepas daripada skrin laptop. Kapal kargo yang menjadi sasarannya itu semakin mendekati pelabuhan.

          “ Ya,” sahutnya ringkas.

          “ Subjek dah menghampiri pelabuhan. Kami dah bersedia,” kata Pak Cik Ukie memaklumkan ketibaan kapal kargo yang membawa masuk senjata api itu. Ryuu menggumam. Dia menutup laptop sebelum keluar dari kereta.

          “ Siap sedia, semua. Saya akan ke sana sekarang juga,” arah Ryuu. Pak Cik Ukie segera menurut arahan. Langkah Ryuu semakin pantas menuju ke arah kapal kargo yang akan diperiksa oleh pegawai-pegawai kastam pada bila-bila masa itu. Pergerakannya terlalu tangkas bagi mengelakkan kehadirannya disedari oleh pegawai-pegawai yang berada di situ.

          Seperti yang dirancangkan, kapal itu berlabuh agak jauh daripada kapal-kapal kargo yang lain malah kedudukannya juga agak tersorok. Selain itu, Ryuu juga mengarahkan beberapa orang kumpulannya menyamar sebagai pegawai kastam di pelabuhan itu. Mereka akan memastikan tiada apa-apa ancaman yang akan diterima oleh Yakuza Ryuu sepanjang penyeludupan senjata itu berlaku. Dari kejauhan Ryuu dapat melihat beberapa orang pegawai kastam memasuki kapal itu. Ryuu menarik senyum sinis. Dia sudah dapat mengagak apa yang akan berlaku selepas ini.

          Cekap Ryuu menyelinap masuk ke dalam kapal itu. Seperti yang dijangka, pegawai-pegawai tadi sudah terlantar pada lantai dalam keadaan tidak sedarkan diri. Mereka bukannya dibunuh sebaliknya dipukul sehingga pengsan. Orang-orang Ryuu mengheret pegawai-pegawai itu ke suatu sudut dan mengikat tangan dan kaki mereka. Mulut mereka ditampal dengan pelekat. Kehadiran Ryuu disedari oleh Pak Cik Ukie yang sedang memerhatikan orang-orang bawahannya menyeludup keluar kotak-kotak besar yang mengandungi senjata-senjata api berkenaan. Segera Pak Cik Ukie memberi tunduk hormat.

          “ Semuanya terlalu mudah, tuan. Tiada halangan,” lapor Pak Cik Ukie. Ryuu mengangguk. Wajahnya tegang. Dia melihat ke luar kapal. Kotak-kotak itu akan dipindah masuk ke dalam sebuah van yang disamarkan sebagai sebuah van pengangkutan sebelum dibawa ke Shinjuku.
         
          Semuanya berjalan dengan lancar. Sebuah kereta berwarna hitam berada di hadapan van itu dalam keadaan jarak yang jauh bagi mengelakkan disyaki manakala kereta Ryuu pula berada di belakang van berkenaan. Mereka menyusuri satu laluan berbukit yang sunyi bagi mengelakkan dikesan oleh pihak polis.

          Bang!

          Ryuu tergamam. Sebutir peluru bermata dilepaskan ke arah kereta hitam di hadapan. Jelas di matanya bagaimana kereta hitam itu terbabas ke tepi jalan dan melanggar pokok. Ada antara orangnya yang berada di dalam kereta itu bertindak pantas dengan melompat keluar daripada kereta itu. Tidak lama kemudian, letupan berlaku lantas menghancurkan kereta mewah itu. Ryuu mengetap bibir. Pantas tangannya mencapai sepucuk pistol. Kereta dihentikan. Dia segera keluar dari keretanya dan mula membalas serangan. Jaket kalis peluru yang dipakainya dibetulkan.

          Tembak-menembak berlaku. Beberapa orang Ryuu yang terselamat daripada pelanggaran itu mula memberi serangan balas. Tidak lama kemudian, musuh yang menyerang mereka kelihatan di hadapan mereka. Sah! Ini angkara Jiro!

          “ Tuan Ryuu!”

          Pak Cik Ukie tangkas mendekati Ryuu yang sedang berbalas tembakan dengan beberapa orang Yakuza Jiro. Wajah Ryuu mula berpeluh. Tembakan demi tembakan dilepaskan namun masih tiada tanda-tanda bahawa salah satu kumpulan akan menang. Ryuu berpaling ke arah Pak Cik Ukie. Sebuah pedang samurai berada dalam pegangan lelaki tua itu. Darah sudah berlumuran pada pedang itu.

          “ Cepat! Arahkan infantri kita mula bertindak!” arah Ryuu. Seorang ahli Yakuza Jiro yang ingin melakukan serang hendap di belakang Ryuu berjaya ditumpaskan oleh Pak Cik Ukie. Tangkas Pak Cik Ukie menguis lengan lelaki itu yang sedang memegang sepucuk pistol. Ryuu segera berhadapan dengan lelaki itu. Tanpa belas kasihan muncung pistolnya dihala kepada lelaki itu. Sebutir peluru dimuntahkan dan tepat mengenai dada kiri lelaki itu. Lelaki Jiro itu tersungkur kehilangan nyawa.

          Ryuu melepaskan satu tembakan ke udara. Sejurus itu tujahan anak panah mula kelihatan daripada segenap arah dan pastinya mengenai anggota-anggota Jiro. Orochi dan anak-anak buahnya mengenakan persalinan ninja yang berwarna hitam. Kehadiran mereka langsung tidak disedari oleh anggota-anggota Jiro yang lain apatah lagi pergerakan mereka tertumpu di dalam hutan. Mereka bergerak terlalu pantas dan senyap tanpa sebarang bunyi bagaikan ular yang bergerak di dedahan pokok.

          Anggota-anggota Jiro yang ditujah dengan hujan anak panah itu mula menggelupur di saat nyawa mula dicabut. Ahli Jiro yang masih hidup pula kian galak melancarkan serangan namun langkah mereka sumbang gara-gara perasaan panik yang mula mengawal emosi. Selepas anak panah dilepaskan, sekumpulan ninja muncul daripada hutan yang berhampiran dengan gerakan pantas. Hayunan pantas pedang mereka mencantas mana-mana mangsa yang berdekatan. Suasana semakin riuh-rendah apatah lagi kebanyakan ahli Jiro sudah rebah kehilangan nyawa.

          Tidak sampai sepuluh minit pertarungan berlangsung, mayat-mayat sudah banyak yang bergelimpangan di atas jalan raya. Ryuu mengarahkan infantrinya menghentikan serangan. Orochi dan pengikutnya segera mematuhi arahan ketua mereka. Ryuu berjalan mendekati seorang pengikut Jiro yang sudah hampir kehilangan nyawa. Lelaki itu menggelupur kesakitan. Tanpa sebarang riak di wajahnya, Ryuu duduk mencangkung di hadapan lelaki itu yang kini terbaring di atas jalan raya menunggu ajal.

          “ Takuji yang arahkan semua ni?” tanya Ryuu perlahan. Lelaki Jiro itu pantas mengangguk. Ryuu bangun selepas mendapat penjelasan daripada lelaki itu. Laras pistol ditarik dan muncung dihala pada lelaki itu. Wajah lelaki itu kian pucat.

          “ Selamat tinggal,” ucap Ryuu. Tanpa sebarang perasaan dia melepaskan tembakan tepat mengenai dahi lelaki Jiro itu. Lelaki Jiro itu kehilangan nyawa saat itu juga. Ryuu menggosok telapak tangannya. Dia melihat pada ahli-ahlinya yang masih berdiri di kawasan itu.

          “ Kumpulkan mayat-mayat ini dan buang ke gaung. Biarkan sahaja mereka di dalam gaung, biar pihak polis menemui mereka. Yang berada di dalam van, teruskan perjalanan dan berhati-hati. Jumpa di pejabat,” arah Ryuu. Kesemua yang ada patuh. Mereka mula bergerak bagi melaksanakan arahan. Ryuu menghela nafas. Dia melihat pada Pak Cik Ukie.

          “ Seperti yang saya jangka, sesuatu dah berlaku,” kata Ryuu perlahan. Pak Cik Ukie terdiam seketika sebelum dia mengangguk. Pak Cik Ukie tunduk sebagai tanda hormat. Dia memejamkan matanya rapat.

          “ Benar kata tuan,” katanya lelaki itu perlahan. Ryuu melihat ke sekitar. Dia mendongak ke langit. Dia akan memastikan Takuji mendapat balasannya nanti sekiranya lelaki itu berkeras mahu menentangnya. Itu tekadnya.


p/s: may be ini entry last buat sementara waktu nie sebab Hana akan sibuk dengan Japanese Languange Exam lepas bukak sekolah nie. gomen~~~


하나 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...